Početak
Galerija
Aktualno
Program
Arhiva
Kontakt
 
GENERALIĆ Ivan
Stranica 1 2 3


Photo
Photo
Photo
Photo
Photo
Photo

Sljedeća stranica
GENERALIĆ Ivan

   U petak, 19. prosinca u 18 sati otvorena je izložba crteža IVANA GENERALIĆA iz kolekcije Vladimira Malogorskog. To je tek djelić materijala kojeg je ovaj varaždinski kolekcionar sakupio i obradio, a uz Generalićeva djela zbirka sadrži i čitav niz slika velikana hrvatske likovne umjetnosti. Vladimir Malogorski je spreman cjelokupnu svoju zbirku umjetnina pokloniti gradu Varaždinu i s tim ciljem traje višegodišnje iznalaženje mogućnosti njezine prezentacije i konačnog udomljavanja.

   Ivan Generalić rođen je u Hlebinama 21. prosinca 1914. godine. Za svoga života priredio je preko sedamdeset samostalnih izložaba. Njegova su djela bila zastupljena i na više stotina grupnih izložaba u zemlji i inozemstvu. Preminuo je 27. studenog 1992. godine u Koprivnici, a sahranjen je u mjestu Sigetec. Ova je izložba posvećena 100-toj obljetnici njegovog rođenja.

  Uz otvorenje izložbe to je bila i prilika da se sastane i druže stalni gosti galerije i razmijene čestitke i dobre želje uz predstojeće božićne i novogodišnje blagdane.

Katalog - Ivan Generalić